
Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Wie zo nu en dan, hoe het uitkomt, een blog online zet, kan zijn tijd nuttiger besteden. En dan bedoel ik: als jij de ene maand een blog online zet en dan vervolgens drie maanden niets. En dan er ineens twee achter elkaar plaatst. In deze blog leg ik uit wat je juist met regelmatig en consequent zakelijk bloggen kunt bereiken.
Regelmatig bloggen
Het succes van jouw blogs valt of staat met regelmaat. Een enkele blog maakt vaak niet zoveel los. Een structurele blogger echter wel. Je maakt namelijk eens soort naslagwerk op je website. Een verzameling van relevante en waardevolle artikelen op je website. Een plek waar iemand even kan schuimen als hij of zij meer wil weten over jouw vakgebied. Sommige lezers kijken er zelfs naar uit! Die nieuwe blog van jou.
Jij bent de expert
Wie een mooie verzameling artikelen op zijn website heeft staan met informatie over zijn vakgebied, wordt sneller als expert gezien. Als iemand iets over dat vakgebied wil weten, klikt hij naar jouw website en zoekt het betreffende artikel op. Maar komen ze er zelf niet uit, dan is de kans groot, dat die lezer ineens een potentiële klant wordt. En denkt: “Maar daarvoor moet ik bij ‘Pietje” zijn, want die weet daar alles van!” En denk eens aan dat vrienden of collega’s tegen elkaar vertellen dat ze ergens hulp bij nodig hebben of ergens niet uitkomen. Goede mond-tot-mondreclame is onbetaalbaar!
Maak jezelf vindbaar
Als jij meerdere blogs op je website hebt staan, zorg dan voor interne links. Dat betekent dat je bijvoorbeeld in een blog refereert naar een andere pagina op je website. Deze interne links vergroten de vindbaarheid van je website in Google. Daarnaast zorgen de blogs ‘an sich’ voor een betere vindbaarheid. Stel iemand zoekt op een onderdeel van jouw aanbod. En jouw blog komt naar boven. Dan heb je dus een bezoeker die jou nog niet eerder kende. En wellicht interesse heeft in jouw aanbod. Heb jij meerdere blogs online staan, dan is de kans natuurlijk groter dat je gevonden wordt.
Jij bent onafhankelijk
Dit punt is vast geen nieuws voor je, maar misschien was je je er niet helemaal bewust van. Als je een bericht op social media plaatst, komt dit voor een korte periode onder de aandacht bij een gedeelte van je volgers. Meestal na ongeveer een dag verdwijnt het bericht tussen alle andere berichten op social media. Iets terugzoeken is een vaak onmogelijke klus. Een blog blijft staan waar ie staat. Iemand die online zoekt naar info over jouw vakgebied, kan net zo goed een blog vinden die jij een jaar geleden online hebt gezet. Oudere artikelen blijven evengoed vindbaar. Alhoewel Google een voorkeur voor actuele berichten heeft, dus tussendoor updaten kan nooit kwaad.
Bij social media ben je daarnaast afhankelijk van de grillen van dat platform. Wanneer het platform opgeheven wordt, verdwijnt al jouw informatie. Je eigen website heb je helemaal zelf in de hand. Jij bepaalt wat wanneer zichtbaar is en op welke manier. Overigens ben ik geen tegenstander van social media, hoor! Het is een mooie manier om je blogs onder de aandacht te brengen. Maar als een aanvulling. Wie alleen maar kennis deelt op social media, loopt toch een hoop mis!
Online vrienden
Er is een hele duidelijke reden waarom ik zo nu en dan een maandoverzicht plaats en mensen een kijkje in mijn ondernemersleven geef. En soms bevatten mijn blogs persoonlijke verhalen. Dit heeft te maken met het creëren van vertrouwen. Door af en toe wat persoonlijker te schrijven, krijgen lezers het gevoel je wat beter te leren kennen. Dat vormt de basis als die lezer later een klant wil worden. Zonder vertrouwen zal hij geen product of dienst afnemen van jou.
Ik weet dat het voor veel ondernemers moeilijk is om consequent te bloggen. De waan van de dag neemt vaak de overhand. En jij bent natuurlijk ook liever bezig met betaalde opdrachten. Bedenk dat blogs voor indirect inkomsten zorgen. Zie het als een onderdeel van je marketingplan. Zo kun je geld uitgeven aan advertenties. Of juist tijd investeren in blogs. Bloggen is een manier om potentiële klanten te bereiken.
Zelf aan de slag met bloggen, maar geen idee hoe te beginnen?
Schrijf je dan in voor de blogtemplate + mini-cursus waarin ik je in 3 stappen razendsnel leer hoe je een goede blog schrijft.
Of download het gratis e-book Bloggen = leuk! waarin ik je alvast op weg help met de basis van jouw blogs. Dit e-book geeft jou structuur in het schrijven van je blog.
Twee keer per maand verstuur ik blogtips en -inspiratie per mail.
Mis dit niet en schrijf je in:

Geef een reactie