Waarom je beter vroeg kunt starten met bloggen

Waarom je beter vroeg kunt starten met bloggen

Pasgeleden luisterde ik een podcast over bloggen. Daarin werd gesteld dat je beter niet kunt beginnen met bloggen als je eerst niet allerlei zaken al op orde hebt. Dus een mooie website die al heel wat bezoekers trekt, al wat klanten en je moest dus al weten hoe je een verkoopgesprek moest houden of kunt verkopen via advertenties. Om maar eens wat te noemen. Want als je dat allemaal niet op orde had, had het al helemaal geen zin om te starten met bloggen. Nou, daar ben ik het dus totaal NIET mee eens! Er hangen namelijk een heel aantal voordelen aan vroeg starten met bloggen. En nee, dan bedoel ik niet bloggen om 6 uur in de ochtend…

Vindbaarheid in Google

Een van de belangrijkste redenen die in die podcast werden genoemd om niet te starten met bloggen is de vindbaarheid in Google. Want als de rest van je website niet op orde heeft, dan ga je dus veel energie steken om bijvoorbeeld van pagina 20 naar pagina 5 te komen. En mensen zien alleen de eerste pagina in Google.

Ik denk dat het juist slim is om vroeg te beginnen met bloggen vanwege de vindbaarheid. Want het duurt lang voordat je stijgt in de rankings. Denk hierbij eerder aan maanden en jaren dan aan weken. Wanneer je alvast met regelmaat blogt, zorg je dat de hoeveelheid zoekwoorden waar je op gevonden wordt, almaar groeit. En nee, dat zorgt niet dat je ineens op pagina 1 van Google komt. Maar de stappen die je hierin alvast kunt maken zijn meegenomen. Zodat je over een tijdje makkelijker van pagina 5 naar pagina 1 kunt komen.

Oefening baart kunst

Er zijn weinig mensen die direct makkelijk, leuk en nuttig kunnen bloggen. Ook hier geldt: oefening baart kunst. Het is niet erg dat je eerste blogs nog helemaal geen uitblinkers zijn. Je zult merken dat het je iedere keer makkelijker afgaat. En daarom, wie vroeg begint met bloggen, heeft meer tijd om te oefenen. En zal sneller betere blogs schrijven. Dus niet wachten, maar gewoon beginnen!

Zo zei een van deelnemers aan de mini-cursus van de blogtemplate: “Ik blijf braaf oefenen en schrijf iedere maand een blog. Ik vind ze nu nog niet goed genoeg om online te zetten, maar ik merk dat het iedere keer een stukje vooruit gaat. Op deze manier blijf ik me ontwikkelen en ik hoop dat ik mijn blogs later ook met de wereld kan gaan delen. Zodra ik me daar zeker genoeg bij voel.”

Blogs geven vertrouwen

Blogs zijn een goede manier om je te ondersteunen in het verkoopproces. Of je nu een product of een dienst verkoopt. Door te bloggen over jouw onderneming leren leads je alvast wat beter kennen. Ze krijgen meer gevoel bij je. En je kunt laten zien welke vakkennis je in huis hebt. Bovendien kun je je blogs gebruiken om meer uitleg over je producten of diensten te geven. Informatie die je op je verkooppagina niet kwijt kunt omdat daar te weinig ruimte voor is. Juist voor mensen die wat meer in detail willen weten. Dus ook al heb jij je hele sales nog niet op orde, door alvast te beginnen met bloggen, werk je tegelijk aan je sales.

Maak een gewoonte van bloggen

Door al vroeg te beginnen met bloggen, maak je er een gewoonte van. Je went eraan dat dit bij het ondernemersleven hoort. Door het steeds uit te stellen, kijk je er steeds meer tegenop en is de drempel om te beginnen steeds groter. Het wordt een steeds groter gevaarte dat in de weg staat. En bovendien, als jij inmiddels al tot je nek in de klanten zit, is de kans groot dat je geen tijd gaat maken om te bloggen. Daarom is het juist slim voor starters om alvast wat blogs te schrijven. Die heb je dan in ieder geval al klaar.

Tot zover mijn betoog om gewoon te starten met bloggen en niet te wachten tot je eerst alle andere onderdelen van je bedrijf op poten hebt. Er zitten een hoop voordelen aan vroeg starten, die er niet meer zijn als je te lang wacht.

Mocht je op zoek zijn naar wat structuur zodat bloggen je niet te veel tijd kost? Schrijf je dan in voor de blogtemplate met mini-cursus. De blogtemplate is een invulformulier die de fundering voor je blog vormt en de mini-cursus geeft uitleg over hoe je deze template zodanig kunt gebruiken dat je er het meeste uithaalt.