Header blog Writersblock

Laat ik er heel duidelijk over zijn. Een writersblock bestaat niet. Dan heb ik het over het schrijven van zakelijke blogs. Want ik geloof direct dat bijvoorbeeld schrijvers van romans op momenten echt geen idee hebben waar hun nieuwe boek over moet gaan. Maar als het gaat om het schrijven van zakelijke blogs, dan is het onnodig dat jij naar een knipperende cursor staat te kijken en geen woord op papier krijgt. Jouw eigen onderneming geeft je altijd inspiratie voor je blogs. En weet jij dus altijd wat je moet schrijven!

Jouw bedrijf is de basis

Jij bent ondernemer, freelancer of welke naam je er ook aan geeft. Dat betekent dat je producten of diensten verkoopt. Jouw bedrijf is de basis van jouw blog. Want ten eerste kun je altijd bloggen over jouw producten of diensten. Een blog geeft je namelijk ruimte om uit te wijden over een bepaald onderdeel van jouw product of dienst. Ruimte die er bij een productomschrijving bijvoorbeeld niet is.

Jezelf laten zien

Daarnaast is een blog ook een ideale manier om meer van jezelf te laten zien. Vertel waarom je doet wat je doet. Wat je kernwaarden zijn en waarom. Waar sta jij voor en hoe is dat zo gekomen? Via je blog kunnen de bezoekers van je website je leren kennen. Je creëert vertrouwen. Leads vormen een beeld van jou en bepalen of jij en hetgeen jij aanbiedt, bij hen past. En op basis daarvan besluiten ze of ze klant worden of niet.

Gevonden worden in Google

Ten derde kun je bedenken hoe jij gevonden wil worden in Google en andere zoekmachines. Door een blog te schrijven rondom die zoekwoorden, is de kans groter dat je hoger komt in Google. Overigens kost dit tijd. Je komt niet zomaar hoger in de ranking met het schrijven van één blog. Bouw daarom een soort kenniscentrum van blogs op je website. Handig voor de bezoekers en handig voor de zoekmachines.

Heb jij geen idee welke zoekwoorden te gebruiken? Dan is het verstandig om een zoekwoorden onderzoek te doen.
Hoe je zoekwoorden onderzoek voor SEO doet om beter gevonden te worden in de zoekmachines, lees je in dit super uitgebreide artikel van Torseo.

Waar zoeken mensen op?

Als je dan nog niet weet waar je over moet schrijven… dan kun je altijd nog kijken waar mensen in Google op zoeken rondom jouw onderwerp. Gebruik bijvoorbeeld de websites Ubersuggest of Answer the Public om dat te achterhalen. Hier kun je op termen zoeken en dan krijg je informatie over de manier waarop mensen zoeken online. Dit geeft je inzicht in wat mensen interessant vinden rondom jouw product of dienst. En dat vormt weer inspiratie voor jouw blogs.

Een writersblock is dus niet nodig

Gebruik je blog dus om te laten zien wat jij weet over je vak. Zodat lezers weten dat jij een expert bent. Je hebt als ondernemer oneindig veel onderwerpen om over te schrijven. Van ‘harde’ onderwerpen zoals uitleg over producten of diensten, tips en advies. Tot ‘zachte’ onderwerpen zoals persoonlijke blogs over jezelf en bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen van je bedrijf. En staren naar een knipperende cursor is echt niet nodig. En daarom is een writersblock onzin!

Meer tips over bloggen

In de online training Bloggen voor ondernemers ga ik dieper in op het bepalen van onderwerpen voor je blog. En dat een writersblock dus onnodig is.
Zo leg ik uit hoe je bijvoorbeeld Ubersuggest kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de vragen die er rondom jouw product of dienst zijn. En ook vertel ik je hoe je een leuke mix van onderwerpen voor je blog kunt krijgen. Een goede planning en voorbereiding speelt daarbij een grote rol.

Schrijf je nu in voor de Online training Bloggen voor ondernemers. Je krijgt direct toegang tot de complete training.
En dit is inclusief BONUS: Je blog als leadgenerator. Boordevol tips om ervoor te zorgen dat jouw blog door zoveel mogelijk mensen gelezen wordt.

Lees meer over de online training Bloggen voor ondernemers

Heel veel succes met het schrijven van jouw zakelijke blog!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen