Persoonlijke bedankt-kaarten voor J Loves Books

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde, run ik vier bedrijven. Eentje daarvan is J Loves Books, een online boekenwinkel. Daarbij richt ik me op de verkoop van zowel nieuwe als tweedehands boeken. De focus ligt op tweedehands boeken voor heel weinig geld en op boeken die een link met Limburg hebben.

Door de inzet van Facebook-campagnes groeide het aantal bestellingen de laatste tijd flink. Daarover schrijf ik nog een aparte blog, want dat adverteren op Facebook is een enorm interessant onderwerp.

Deze blog gaat over het toevoegen van een persoonlijk element aan de bestelling. Ik heb natuurlijk geen grote webshop zoals Bol.com. Dus ik ben blij met iedere bestelling die binnen komt. Normaal stuurde ik de bestelde boeken op en kregen mensen een aantal mailtjes met informatie over hun bestelling. Om daar een persoonlijke touch aan toe te voegen, besloot ik om bedankt-kaarten te laten maken. Cindy Mangomini heeft een prachtig ontwerp gemaakt, dat perfect bij J Loves Books past. En van Studentendrukwerk kreeg ik de kans om deze kaarten ook werkelijk te laten drukken.

JLB bedankkaart liggend

Papiersoort kiezen

Ik zie er altijd wel tegenop om kaarten te laten drukken. Want dat is mijn vakgebied niet. Maar eigenlijk is het hartstikke makkelijk. Je zet je ontwerp in een pdf. Mochten er speciale eisen zijn aan je ontwerp, dan vind je daarvoor instructies op de website van Studentendrukwerk. Daarnaast bepaal je ook de dikte en afwerking van het papier. Ik heb gekozen voor de papiersoort 260 grams invercote creato, zonder laminaat-afwerking. Hiermee heb ik kaarten die iets dunner zijn dan de gemiddelde gewone ansichtkaart. Het is maar net wat je nodig hebt. Mijn kaarten worden toegevoegd in een doos, dus krijgen niet veel te verduren. Wil jij kaarten die je per post kan versturen, dan raad ik je aan om een iets dikkere papiersoort te kiezen.

Het allerleukste van iets bestellen, vind ik altijd het uitpakken! En daarom heb ik daar een filmpje van gemaakt:

Overigens kun je er ook voor kiezen om door Studentendrukwerk een pdf te laten opstellen, mocht je dit zelf niet kunnen. Ik heb mijn pdf drukklaar aangeleverd. Overigens volgt er in alle gevallen een check of het bestand klopt.

Persoonlijk en professioneel

Inmiddels zijn de eerste bedankt-kaarten al onderweg met de bestellingen. Ik vind dat zelf zo leuk om te doen! Het voelt daarnaast ook als een stuk professionalisering. Ik verkoop veel tweedehands boeken en daarbij gebruik ik vaak ook tweedehands verpakkingsmaterialen. De reden is dat ik het de ontvanger waarschijnlijk weinig interesseert wat er op die doos staat, zolang de bestelling maar goed en veilig verpakt is. Dus ben ik een voorstander van hergebruik van verpakkingsmaterialen. Deze bedankt-kaart voegt voor mijn gevoel iets persoonlijks toe aan iedere bestelling.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar het drukken van kaarten? Kijk dan op de website van Studentendrukwerk.nl voor meer informatie, prijzen en levertijden van het kaarten drukken.

JLB Bedankkaart bij bestelling

Deze blog is gesponsord.

De leukste online boekenwinkel van Limburg