Het leven van een blogger

Over het leven van een blogger

Iedere dag schrijf ik wel een blog. Of soms is het geen blog, maar een tekst voor een website. Dat jij daar weinig van meekrijgt, is niet zo gek. Aangezien ik voornamelijk voor anderen blog. Het is natuurlijk geen goede reclame dat ik zo weinig op mijn eigen website blog. Daarom vond ik het tijd voor een update. Om te laten weten waar ik mee bezig ben. Dat ik wel degelijk veel blog. Om een inkijkje te geven in het leven van een blogger.

En toen was de blog verdwenen….

Wanneer ik op reis ben, heb ik juist vaak wel de ruimte en de energie om een eigen blog te schrijven. Vooral als ik in de trein zit. Zo ook afgelopen week, toen ik onderweg was naar de Duitse stad Dresden om daar een weekje te gaan wandelen. Lullig… ik had die tekst als concept opgeslagen in mijn mailprogramma op mijn iPad. En eenmaal thuis gaf het bericht de melding dat er geen inhoud was… Al mijn inspanningen voor niets. Daarom ben ik thuis maar weer opnieuw aan dit verhaal begonnen. De strekking is hetzelfde, de inhoud iets anders.

Bloggen in fasen

Dit jaar bestaat voor mij uit een aantal fasen. De eerste maanden was ik vooral bezig met zoveel mogelijk factureerbaar werk binnenhalen. Bloggen voor anderen. Want de hypotheek moet ook betaald worden. Ik schreef niet alleen blogs, maar ook talloze andere soorten teksten. Dat werk binnenhalen lukte wel, maar ik ontdekte dat ik daar niet altijd even gelukkig van werd. En door deze focus op J Loves to Write, schreef ik nauwelijks nog reisblogs voor J Loves to Travel. Of artikelen voor tijdschriften.

De tweede fase bestond uit het zoeken van balans. Ok, ik wist hoe ik werk binnen moest halen. In deze fase ging het vooral om werk binnenhalen waar ik ook blij van word. Dat betekende afscheid nemen van opdrachten en vaker ‘nee’ zeggen. Pfff… nog steeds vind ik dat moeilijk. Ik wil mensen niet teleur stellen en daarbij was ik blij met iedere opdracht en wilde ik ook zoveel mogelijk omzet genereren. Daarom ontwikkelde ik de blogtemplate. Op die manier kan ik mensen evengoed vooruit helpen met bloggen. Zonder dat het mij heel veel tijd kost.

De reisfase

En vanaf juni mocht ik ook weer wat vaker op reis! Ik merk dat ik daar energie van krijg. En dit was weer een nieuwe fase, aangezien ik het werk voor J Loves to Write op orde had en de blogtemplate klaar was. Reisblogs schrijven komt er overigens nog steeds niet van, maar ik heb inmiddels wel al verschillende artikelen geschreven voor tijdschriften. Stap voor stap kom ik dichter bij mijn ideale balans in werk. Door strak te plannen en met hulp van mijn VA Marijn merkte ik dat het mogelijk is om veel te reizen en evengoed mijn werk goed te kunnen blijven uitvoeren.

Stand van zaken

Oh ja, en ondertussen heb ik natuurlijk ook nog mijn boekenwebshop J Loves Books en mijn wandelbedrijf Vita Walking. Dat loopt ook allemaal door. Op het moment is er een fase van rust. En dat klinkt heel gek, want ik vertrek deze maand nog eens op reis. En in oktober staan ook twee reizen gepland. Mijn schrijfwerk voor anderen staat daar strak tussen gepland. En om stress te voorkomen, ben ik heel terughoudend in het aannemen van nieuwe opdrachten. Dus rust klinkt misschien vreemd, maar is er nu wel. Alles onder controle.

Haha, nu blijkt deze blog ineens heel anders te zijn geworden dan die ik in de trein had geschreven en die verdween van mijn iPad… Dat was meer een maandoverzicht met een overzichtje van de opdrachten waarmee ik bezig ben. En dit is een blog die meer over ondernemen in het algemeen gaat. Een weg die jij misschien wel herkent. Want het vinden van balans in je werk is niet iets dat alleen bloggers of tekstschrijvers doen.

Wil je trouwens aan de slag met het schrijven van blogs? Gebruik dan de blogtemplate als rode draad, als structuur. Zodat je niet onnodig tijd verspilt en snel goede content produceert om jouw bedrijf mee op de kaart te zetten.

informatie over de blogtemplate
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen