Mijn expertise als tekstschrijver

Als je deze blog leest, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik tekstschrijver ben. En dat ik uit Limburg kom.
Maar er zijn zoveel tekstschrijvers. Waar ik goed in ben, wat mijn expertise als tekstschrijver is, dat weet je waarschijnlijk niet. Tijdens de Make More Impact Challenge van Mieke Kuilman werd ik uitgedaagd om mijn expertise eens uit te schrijven. Wat is mijn talent precies en wat heb ik een ander te bieden? Welke waarde geef ik? In deze blog vertel ik over mijn expertise als tekstschrijver.

Dit is mijn talent en kracht

Mijn expertise is verhalen schrijven. Dat heb ik ontdekt op reis. Het lukt me steeds beter om die ervaringen uit te drukken in tekst. En na een tijdje ontdekte ik dat het niet alleen reizen zijn die ik goed in tekst overbreng. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jij hoeft alleen maar heel enthousiast te zijn over wat je doet of wat je wilt overbrengen. Ik heb ontdekt dat ik jouw energie gebruik om jouw boodschap en jouw karakter in tekst om te zetten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo deed ik het afgelopen jaar een hoop interviews. Degene die ik interviewde hoefde alleen maar te praten. Pagina’s vol schreef ik. (ja, ik ben van de oude stempel, ik gebruik nog steeds pen en papier bij interviews) En meestal kon ik wel drie artikelen schrijven met alle input die ik in die gesprekken kreeg.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zet jouw energie over in tekst!

Een van de vele interviews die ik heb omgezet in een artikel

Mijn grootste tip voor mijn doelgroep

Schrijf vanuit je hart. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heel veel mensen kijken erg naar wat anderen doen en nemen die schrijfstijl over. Vooral op Instagram zie ik dit enorm veel. Terwijl jouw schrijfstijl juist heel veel over jezelf laat zien. En jou juist uniek maakt. Wanneer ik een schrijfopdracht heb, probeer ik altijd zoveel mogelijk de energie en de stijl van mijn opdrachtgever over te nemen. Wat past bij die persoon of dat bedrijf?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Blijf dicht bij jezelf. Ben jij een stuiterbal, laat je dan gaan en zorg dat dit terugkomt in je teksten. Ben jij een introvert persoon, dan hoef je niet in allerlei grootse termen te schrijven. Jouw boodschap komt ook in kleine bewoordingen over.

Dit kan ik voor anderen doen

Ik zorg dat jouw teksten functioneel en prettig zijn. Jouw energie wordt gereflecteerd in je teksten. Met oog voor de boodschap, het doel en de doelgroep. Of dat nu teksten voor een e-book, online training, blog of website zijn. Jij vertelt en ik schrijf! En die combinatie geeft tekst die het beste weergeeft wie jij bent en wat je de wereld brengt.
Zodat jij figuurlijk je voeten op de rand van de boot kunt leggen en kunt genieten van de vaart. Dat heb je goed geregeld!

Voeten op de rand van boot

Mijn grootste les die ik inzet voor mijn bedrijf

Een voor een.
Als ondernemer is het vaak hollen of stilstaan. In het begin kon ik helemaal gestrest raken. Deadlines die heel snel, heel dichtbij komen, dingen die niet werken zoals zou moeten, berichtjes die tussendoor komen en ga zo maar door. Soms verloor ik compleet het overzicht en besteedde ik tijd aan de verkeerde dingen. Vaak begon ik ergens aan, maakte het niet af en begon aan een tweede, een derde…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat ik heb geleerd is alles een voor een op te pakken. Dit klinkt heel simpel, maar dat is het voor veel mensen niet.
Als het allemaal overweldigend lijkt, begin dan bij het begin. Pak een taak op en maak die ook af, voordat je aan een nieuwe taak begint. Mij brengt deze aanpak echt rust in mijn hoofd. Als mijn mailbox volloopt, begin ik gewoon met het belangrijkste. De rest moet maar wachten. En dat geldt ook voor het schrijven van teksten. Beginnen aan een tekst en deze helemaal schrijven. Een dag laten liggen, daarna weer openen en nog eens doorlezen en aanpassen.

Wil je meer over mij persoonlijk weten? Lees dan Het verhaal van J Loves to Write.

In mijn blog vertel ik dat ik meestal nog met pen en papier werk. Zeker als ik interviews doe.
Wist je dat ik sinds kort weer een echte vulpen gebruik? Ik vind dat echt heerlijk schrijven!