Maandoverzicht mei 2020: vruchten plukken van hard werk

De vorige maand stond in het teken van produceren. En dat produceren werkt, dat is gebleken. Deze maand plukte ik de vruchten van mijn harde werk. Mijn omzet groeide en ik merkte het ook aan de rust in mijn hoofd. Daarnaast kon ik een van de punten op mijn zakelijke bucketlist afstrepen. Veel eerder dat gedacht! En op het moment dat ik voel dat ik die vruchten kan plukken, werk ik met veel plezier net zo hard verder. Mei 2020 liet mij ervaren dat hard werken loont. In het maandoverzicht van mei vertel ik je daar alles over!

Het genot van vruchten plukken

Als ondernemer weet je lang niet altijd of je wel met de juiste dingen bezig bent. Meestal is dat een proces van ‘trial and error’. Of op zijn Nederlands ‘gewoon proberen’. En ik kan je vertellen dat ik daar in het verleden enorm mee geworsteld heb. Meerdere errors dus. Nu die vruchten er wel zijn, is dat een heerlijk gevoel. Ik ben met de juiste dingen bezig en dat geeft mij zoveel plezier in mijn werk.

“Maar Judith, waar heb je het dan over? Want dit is vooral gezwam in de ruimte!” denk je nu waarschijnlijk. Heel concreet: het is superleuk om samen met de deelnemers van de Masterclass Leren bloggen voor ondernemers te werken aan hun onderneming. Ik heb namelijk gemerkt dat de feedback die ik op de opdrachten geef, hen aan het denken zet. Daarnaast kwamen er verschillende blogs online van mijn hand. Mijn naam staat daar dan niet bij, aangezien ik als ghostwriter werk. Dat betekent dat deze blogs op de website van grote bedrijven verschijnen, onder naam van een van de eigen medewerkers. Dat maakt mij evengoed trots op het geleverde werk!

Eigen blogs

Natuurlijk heb ik ook weer geblogd voor mijn eigen websites.

Op J Loves to Write verschenen drie blogs:

En op J Loves to Travel verschenen eveneens drie reisverhalen:

Het lijkt erop dat drie blogs in de maand per pagina wel een prettig en realiseerbaar aantal is. Ook dat is een les die ik leerde in de maand mei.

Mijn zakelijke bucketlist

Een andere plek waar ik vruchten plukte, is mijn zakelijke bucketlist. Heb jij die ook? Net zoals je een persoonlijke bucketlist kunt hebben met dingen die je ooit in je leven wil doen, heb ik een zakelijke bucketlist. Op die bucketlist staan dingen als het 100 keer verkopen van de Masterclass. En daar stond bijvoorbeeld ook de deelname aan de Nomad Cruise op. Maar die heb ik dus inmiddels al drie keer afgevinkt. In maart zette ik daar ‘spreken in een podcast’ op. Maar omdat mijn focus in de afgelopen tijd vooral op ‘produceren’ lag, ben ik daar niet actief mee bezig geweest.

Tot ik een berichtje kreeg van Tom Janssen. Een Limburger die zich ook bezighoudt het met vak van schrijven. Het grappige was, dat hij eerst mijn e-book downloadde. Ik vroeg me al af: “Wat moet Tom nu met mijn e-book? Ik kan juist nog van hem leren!” Maar hij wilde dus weten waar ik mee bezig was en dit was een soort vooronderzoekje voor zijn podcast. Een weekje later stuurde hij me een berichtje of ik te gast wilde zijn in zijn podcast Tommunicatie. Om te spreken over bloggen voor ondernemers. Het resultaat is te beluisteren op Soundcloud.

Plannen voor juni

In juni staan er eindelijk weer eens wat reisjes op de planning.

Dus ik ga weer meer tijd steken in J Loves to Travel. Met het Kadettje gaan we een weekendje naar de Veluwe. Om te touren en om te wandelen. En ik ga in ieder geval twee dagen wandelen. Een stukje GR5, de lange-afstandswandeling van Hoek van Holland naar Nice (Zuid-Frankrijk). Daar was ik vorig jaar al aan begonnen, maar dat was stil komen te liggen. Na het zien van de Belgische tv-serie GR5 is het vlammetje weer helemaal aan en heb ik heftige wandelkriebels!

En uiteraard blijf ik produceren! Want ik heb nu ervaren waar ik tijd en energie in moet steken. En dat ik daar blij van word! Ondertussen ben ik bijvoorbeeld bezig met een nieuwe website voor J Loves to Write. Inhoudelijk verandert er niet zoveel, maar wel qua functionaliteiten en lay-out. Op de hoogte blijven van wat ik allemaal uitspook? En vooral veel tips en handigheidjes over bloggen ontvangen? Twee keer per maand stuur ik een mail. Aanmelden kan hier:

Wandelen GR5
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen