Maandoverzicht maart 2020: alles is anders

Mini-verhalen over Maasgouw - Judith van Bilsen

Maandoverzicht maart 2020: alles is anders

 

Wat een bizarre maand hebben we achter de rug! Iets dat ongetwijfeld ook voor jou geldt. Ik vertelde in het vorige maandoverzicht nog dat ik eindelijk weer op reis zou gaan… uhm… niet dus. Het coronavirus betekende overigens niet dat ik nu niets meer te vertellen heb over de maand maart. Dus daarom is dit mijn maandoverzicht maart 2020: alles is anders.

Gezondheid

De maand begon voor mij niet heel voorspoedig. Ik werd ziek… Het is niet zeker dat ik corona heb gehad, maar ik vermoed van wel. Ik ben niet getest omdat ik niet de risicogroep val en gelukkig ook niet naar het ziekenhuis hoefde. Maar we zijn inmiddels heel wat weken verder en ik kan nog steeds niet hardlopen of intensief sporten. Ik was aan het trainen voor de halve marathon in Berlijn. Het is heel apart om te ervaren hoe mijn lichaam in een relatief korte tijd zoveel heeft in moeten boeten. Ik weet dat ik nu geduld moet hebben, tot al mijn energie weer terug is.

Hardlopen - Berlijn 2019
In 2019 na het voltooien van de halve marathon in Berlijn.

Gelukkig was ik in de maand maart wel nog in staat om wat werk te verzetten. In eerste instantie kwamen verschillende opdrachten te vervallen of werden op de lange termijn geschoven. Dan heb ik het vooral over opdrachten in de reisjournalistiek, dus voor J Loves to Travel. Eigenlijk ligt bijna alles nu stil. Gelukkig verdien ik mijn inkomen niet alleen in de reisjournalistiek. De opdrachten voor J Loves to Write bleven (in eerste instantie) wel gewoon lopen. Er kwamen er zelfs een aantal nieuwe bij! Maar je begrijpt het al, inmiddels zijn daar ook alweer wat dingen ‘on hold’ gezet.

Checklist voor de perfecte blog

In de maand maart liet ik me door Kirsten Timmermans bijspijkeren over e-mail marketing. Er is nog een hoop te leren voor mij!

Maar goed, het opstellen van een plan, een strategie, is toch noodzaak, wanneer je een nieuw product (zoals de masterclass) de wereld in gooit. En om je alvast een stukje op weg te helpen met bloggen, stelde ik de Checklist voor de perfecte blog op. Met 20 punten waarop jij je blog kunt controleren voordat je deze online zet. Deze Checklist voor de perfecte blog download je gratis.

>> inmiddels heb ik deze checklist aangepast naar het e-book ‘In drie stappen naar jouw zakelijke blog’, die ook gratis te downloaden is.

Masterclass Leren bloggen voor ondernemersMasterclass Leren bloggen voor ondernemers

Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met op het opstellen van de Masterclass Leren bloggen voor ondernemers. Uiteraard wist ik, in grote lijnen, al hoe deze masterclass er uit ziet. Maar de werkelijke teksten voor het e-book had ik nog niet geschreven. Ik merk vooral dat ik moeite heb om mezelf in te houden… Ik wil zoveel tips geven, zoveel vertellen dat het dadelijk een compleet boek gaat worden. En dat is niet de bedoeling! Het moet een handig document zijn waarin je precies genoeg informatie krijgt om een efficiënte en leuke blog te schrijven.

Het is nog steeds mogelijk om je voor een kortingstarief (57 euro excl. BTW) aan te melden voor deze masterclass!

Eigen blogs

Wandelen door het Heuvelland in België
Wandelen door het Heuvelland in België

De afgelopen maand heb ik behoorlijk wat tijd op de bank doorgebracht. Daardoor ben ik zelf niet veel aan schrijven toe gekomen. Ik kan nu al vertellen, dat ik dat in april helemaal goed ga maken!

Ik plaatste op J Loves to Write een blog over mijn aanbod: Het aanbod van J Loves to Write. En op J Loves to Travel kwam er ook maar een blog bij in maart: Wandelen in het Belgische Heuvelland. Ondanks dat we nu niet op reis kunnen, wil ik evengoed blogs blijven plaatsen over reizen. Als het dan niet live kan, dan kunnen we in ieder geval online nog genieten van deze mooie locaties.

 

Tweedehands boeken te koop

Op J Loves Books gebeurde de afgelopen maand in eerste instantie niet veel spannends. Totdat ik een paar tweedehands boeken op mijn persoonlijke Facebookpagina postte. Daar kreeg ik erg veel reacties op. Alle bestellingen in de regio bracht ik zelf rond. Ik vond het heerlijk om even buiten de deur te zijn!

Daarom heb ik nu een koopjesmarkt aan J Loves Books toegevoegd. Daar verkoop ik tweedehands boeken en legpuzzels voor een zacht prijsje. En jij denkt nu “Zacht prijsje??”. Vanaf 2 euro per stuk en maximaal 3,50 euro per stuk. En het aanbod is behoorlijk gevarieerd, van romans tot thrillers, van educatieve boeken tot kinderboeken.

Houden beren echt van honing Chocolat Het meisje in de trein

 

Weten wat ik op het moment uitvoer? Volg me dan op Facebook of Instagram voor bijna-dagelijkse updates.

Facebook J Loves to Travel

Instagram J Loves to Travel

 

Facebook J Loves to Write

Instragram J Loves to Write

 

Facebook J Loves Books

Instagram J Loves Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *