Maandoverzicht juni 2020: een mooie balans

Het vorige maandoverzicht stond in het teken van produceren. En dat heb ik in de maand juni voortgezet. Alleen stonden er deze maand wat meer leuke activiteiten op het programma. Dat had natuurlijk ook te maken met de versoepeling van de corona-regels op 1 juni. En ik heb er alweer een heerlijk wandelweekend op zitten! Het maandoverzicht juni 2020 gaat over het vinden van een mooie balans.

De groei zet door

Dat produceren in mei, dat beviel me wel. Dus daarom zette ik dat in de maand juni door. Mijn omzet groeide weer flink, ik kreeg er weer een paar nieuwe opdrachtgevers bij en er kwamen weer wat deelnemers bij de Masterclass Leren bloggen voor ondernemers. Achter de schermen ben ik druk met allerlei dingen, zoals het vullen van een nieuwe website. En tussendoor verkoop ik nog wat boeken via J Loves Books.

Eigen blogs

Natuurlijk heb ik ook weer geblogd voor mijn eigen websites.

Op J Loves to Write verschenen twee blogs:

– Vijf tips: zo wordt jouw blog graag gelezen

– Maandoverzicht mei 2020: vruchten plukken van hard werk

En op J Loves to Travel verschenen maar één reisverhaal:

Ik concludeerde vorige maand dat drie blogs per maand, per pagina wel een prettig aantal is. Alleen heb ik deze maand veel tijd aan zakelijke opdrachten besteed en ben ik veel onderweg geweest. Dus heb ik besloten om even wat minder zelf te bloggen.

De reiswereld start weer langzaam op

Waar ik de afgelopen maanden volledig heb kunnen focussen op het schrijven van zakelijke teksten en de masterclass, betekende de maand juni ook de opstart van de reiswereld. En dat vertaalde zich in het besteden van tijd en aandacht aan J Loves to Travel. In het begin van de maand ging ik met Twan een weekendje naar Twente. Daar maakten we twee wandelingen waarover ik nog ga schrijven voor Wandelmagazine. En we maakten een toertocht door de Achterhoek waar ik een reisverhaal over schreef voor het Kadett C Clubmagazine. Het is een luxe dingetje, maar we hebben enorm genoten van dat weekendje weg!

Voor het eerst kwamen we weer met de redactie van Wandelmagazine bij elkaar. Het was fijn om elkaar weer eens te zien en te horen dat iedereen druk was met het wandelen in eigen land. We bespraken ideeën voor komende edities van het tijdschrift. Erg leuk om samen te ‘knutselen’! Omdat ik toch in Amsterdam was, bracht ik de middag door met Nomad Cruise-vriendin Marcella. We genoten van het zonnetje in het Westerpark. Samen bespraken we onze plannen voor de rest van het jaar en allebei durven we weer voorzichtig aan reizen te denken!

Mijn lange-termijn-wandelproject: de GR5

Ook ging ik in juni weer voor het eerst een lange afstand wandelen. Samen met wandelmaatje en vriendin Ingrid wandelde ik de tweede en derde etappe van mijn nieuwe project, de GR5. Aangezien ik het Pieterpad voltooid heb, was het tijd voor een nieuwe route. De GR5 loopt van Hoek van Holland via België naar Nice in Zuid-Frankrijk. Deze route is ruim 2500 kilometer lang, dus hier ga ik zeker meerdere jaren de tijd voor nemen. Op dit moment loop ik het eerste deel, dat een stuk van het Nederlands Kustpad volgt.

Dit eerste deel van de GR5 loopt grotendeels door industrieel gebied. Zo liepen we langs de Nieuwe Waterweg en over een aantal indrukwekkende bruggen. Ik had verwacht dat ik dit niet fijn wandelen zou vinden, maar het tegendeel was waar. De afwisseling met bos, weilanden en andere natuur was juist erg leuk. De tweede dag liep de route door het prachtige vestingstadje Brielle (echt een aanrader om eens heen te gaan!) en door de duinen tot aan Rockanje. En wat mij pas één keer eerder gebeurde: we verdwaalden. We waren de route compleet kwijt en zaten midden in de duinen. Er zat niets anders op dan dezelfde weg terug te wandelen totdat we een ‘fliepertje’ (mijn benaming voor de rood-witte markering van de route) zagen.

Plannen voor juli

Deze maand ben ik in ieder geval druk met verschillende schrijfopdrachten voor anderen. Er gaan wat veranderingen komen in de opzet van de masterclass. (niet de inhoud) En ik wandel weer verder aan de GR5. Dit keer ga ik op pad met Annelies van AM Kwadraat. Zij is gespecialiseerd in systemisch coachen en Holding Space. Door het werk dat ik voor haar doe, kom ik steeds meer te weten over deze onderwerpen. Super interessant!

Voor de komende maanden staan er ook wat persreizen op de planning. De afgelopen maand ben ik begonnen met het inventariseren. Sommige toeristenbureau’s hebben namelijk besloten om dit jaar niets meer te organiseren. Waar andere toeristenorganisaties volop inzetten op nieuwe campagnes om hun regio te promoten. Maar er zit genoeg in het vat!

En ik heb zin om weer ‘op reportage’ te gaan!

Weten wat ik op het moment uitvoer?

Ik stuur eens in de twee weken een mail. Met schrijftips, ondernemersverhalen en meer.

Aanmelden kan hier:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen