Maandoverzicht juli 2020: wandelen en schrijven, de ideale combi!

In de maand juli wandelde ik veel. En dat betekent dat er een hoop gebeurt in mijn hoofd. En ik deed werk voor mijn vaste opdrachtgevers, maar ik had ook een aantal losse projecten met nieuwe opdrachtgevers. Die afwisseling is erg fijn! Kortom, ik ben een tevreden mens. Doordat de reismogelijkheden weer wat beter zijn, voel ik dat de combinatie van reizen en schrijven me erg goed doet.

Eigen blogs

Natuurlijk heb ik ook weer geblogd voor mijn eigen websites.

Op J Loves to Write verschenen drie blogs:

– Bloggen: gratis reclame maken voor jouw dienst of product

– Storytelling: verhalen vertellen maakt uniek

– Maandoverzicht juni 2020: een mooie balans

En op J Loves to Travel verschenen drie wandelverhalen:

Yes! Voor J Loves to Write heb ik eindelijk mijn eigen doel behaald. Ik leer mensen structureel bloggen en liet zelf ’t mes in het varken steken… Maar ik heb actie ondernomen en ben weer ‘back on track’! Hoe ik nu weer structureel kan bloggen? Iedere dag werk ik minimaal 10 minuutjes aan een blog. Soms is dat het opzetten van een framework. Soms het zoeken naar onderwerpen en Googlen. Soms het daadwerkelijk schrijven van de blog. En dat iedere dag, heel eventjes. Er is namelijk altijd wel tijd om 10 minuutjes iets te doen.

Flink aan de wandel

Ook in de maand juli ging ik weer flink aan de wandel. Ik merk dat wandelen met ook helpt met het ondernemen. Het geeft me helderheid en het maakt beslissingen nemen makkelijker. Doordat ik zoveel verschillende dingen doe, zakelijk gezien, is het belangrijk dat ik focus houd en structuur in mijn werk aanbreng. Anders krijg ik van alles maar een beetje gedaan. En dat betekent eigenlijk dat ik niets afmaak. Met focus en structuur krijg ik veel meer gedaan. En wandelen helpt me bij het houden van die focus en structuur.

Zo wandelde ik weer een etappe van de GR5. Samen met Twan (ein-de-lijk ging hij eens mee op een langere wandeldag) liep ik van Rockanje naar Goedereede. Het voelde alsof we op vakantie waren, met stukken over het strand en door de duinen en over de Haringvlietdam. En ik testte, samen met vriendin Sanne, een nieuwe lange afstandswandeling in ons eigen Limburg. Voor het eerst nam ik onderweg filmpjes op en maakte van het totaal een wandelvlog. Er zijn verschillende mensen die mij al vaker hadden gezegd om wat met video te gaan doen. Maar ik wilde dat niet. Inmiddels beleef ik enorm veel plezier aan het opnemen en editten van die filmpjes! Het resultaat is te zien op het YouTube-kanaal van J Loves to Travel.

Plannen voor augustus

Voor mij is augustus geen vakantiemaand. Ik werk gewoon door, enerzijds omdat er genoeg werk ligt. En anderzijds omdat we met de komst van kitten Thommy toch geen lange tijd weg willen. Inmiddels start de reiswereld weer langzaam op en dat betekent dat de eerste persreizen alweer ingepland zijn. Zo ga ik in augustus op persreis naar België om daar een aantal etappes van de Transardennaise te wandelen. En er staan wandelingen van etappes van de Eifelsteig en van de GR5 gepland. Ik kan die fijne combinatie van wandelen en schrijven in ieder geval voortzetten in de maand augustus.

Ook verschijnen er komende maand weer een aantal artikelen van mijn hand in de lokale krant VIA Limburg. En ik heb nog verschillende schrijfopdrachten voor opdrachtgevers liggen, dus ik ga me zeker niet vervelen! Ik was trouwens zo enthousiast in het inplannen van nieuwe wandelingen, dat ik mezelf een ‘stop’ heb opgelegd. Ik mag voor de maand augustus niets nieuws meer inplannen! En voor de maand september geldt hetzelfde. Ik heb namelijk al zoveel op de planning staan. Enerzijds wil ik mijn voeten tussendoor de tijd geven om te herstellen. En anderzijds wil ik ook tijd vrijmaken om te schrijven en achter mijn laptop te zitten.

Er gaat daarnaast een heleboel gebeuren in augustus waarover ik nu nog even niets kan verklappen.
Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor mijn mail met blog-inspiratie en heel veel nieuws!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen