Maandoverzicht februari 2020: aandacht voor ontwikkeling

In dit maandoverzicht februari 2020 vertel ik je wat ik de afgelopen maand deed. En omdat ik veel tijd stak in J Loves to Write en helemaal niet op reis ben geweest, lees je dit overzicht dus niet op J Loves to Travel. De afgelopen maand draaide om ‘ontwikkeling’. Ontwikkeling in de zin van het volgen van webinars, cursussen en workshops. En van de ontwikkeling van mijn aanbod als tekstschrijver.

Geen gereis voor mij

Weer een maand niet gereisd! Nou, ik kan je vertellen dat het nu langzaam weer begint te kriebelen. Achter de schermen ben ik wel met J Loves to Travel bezig geweest. Ik had wat problemen met mijn website en heb wat kleine dingetjes aangepast (of eigenlijk ben ik daar nog steeds mee bezig). Daarnaast ben ik druk met het regelen van persreizen voor de komende tijd. Samen met redacteuren van verschillende tijdschriften ben ik in overleg over interessante onderwerpen. Aan de andere kant ben ik ook in overleg met toeristenbureau’s om te kijken of zij die onderwerpen ook zien zitten en wat willen organiseren. Wil je meer weten over het regelen van persreizen? Ik schreef vorig jaar de blog ‘De 10 meest gestelde vragen over de persreis’.

In de maand februari had ik wel een uitje voor J Loves to Travel: De Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.
Ik stond bij de stand van Wandelmagazine en Bergen Magazine. Het was een ontzettend gezellige dag, waarbij ik met enorm veel mensen heb gekletst over reizen, wandelen en mooie bestemmingen. Het doel was om mensen te informeren, losse nummers van de tijdschriften en abonnementen te verkopen en we hadden een win-actie waarmee je een grote rugzak kon winnen. Ondertussen had ik ook nog tijd om zelf wat te netwerken en plannen te smeden voor nieuwe artikelen.

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs

Schrijven, schrijven en schrijven…

In de intro schreef ik al dat deze maand in het teken van ‘ontwikkeling’ staat. Zo volgde ik verschillende webinars, workshops en cursussen. Deze twee hebben mij veruit het meeste gebracht:

Make More Impact challenge van Mieke Kuilman.

Plan je succes in Google week van Rimke de Groot.

Ik leerde veel over Instagram, verkopen online, hoe mijn website in te richten, Google en zoekwoorden. Allemaal super interessant. Maar ik voel nu dat ik aan de slag moet met alles. Genoeg geleerd, nu is het tijd voor actie!

Dat is dus het tweede deel van ontwikkeling. Zo heb ik de tekstpakketten gewijzigd. En een belangrijke dienst toegevoegd: blog schrijven. Ik schijf regelmatig blogs in opdracht, zowel voor mijn eigen sites als voor sites van andere bedrijven. Ik was deze dienst alleen vergeten te noemen. Een beetje dom… In februari heb ik dus heel wat geschreven. Overigens niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen!

Ik wil meer!

Dan heb ik ook nog wat tijd in J Loves Books gestoken. Na mijn oproepje in januari kreeg ik zoveel reacties dat ik nog steeds bezig ben met het verwerken van alle boeken. Mijn doel is om een aanbod van minimaal 100 boeken te hebben. Er staan nu zo’n 40 verschillende boeken in de shop en er ligt nog een grote stapel te wachten om toegevoegd te worden. Langzaam werk ik naar dat doel toe!

Plannen voor maart

Deze maand staat er heel wat op de planning!
En ik ga weer op reis! Met Twan en ons Kadettje gaan we richting de Moezel in Duitsland. We waren daar afgelopen jaar ook al een keer en willen graag terug met onze oldtimer om te touren.

En mijn eerste e-book is uitgebracht! In dit e-book vind je 26 schrijftips en deze kun je gratis downloaden op mijn website.  ==toevoeging: inmiddels is dit e-book niet meer te downloaden.==
Als vervolg op dit e-book ben ik bezig met de ontwikkeling van een masterclass over leren bloggen. Ik heb nog geen echte titel bedacht. Het wordt een flink e-book waarin ik je leer bloggen. Na ieder hoofdstuk vind je een opdracht die je kunt insturen. Ik geef je dan persoonlijke feedback. Op die manier ben jij na het volgen van die masterclass een kei in het schrijven van blogs!

Cover e-book 26 schrijftips
Reizen naar de Moezel

Over geld verdienen

En ik wilde je nog wat vertellen. Het gaat over geld verdienen. Weet jij wat affiliate marketing is? Ik leg het je uit. Bij sommige blogs op mijn sites staat een advertentie van Bol.com. Als je daarop klikt en vervolgens iets koopt, dan krijg ik daar een commissie over. Het leuke is dat het niet uitmaakt wat je koopt. Het mag ook iets totaal anders zijn dan het product in de advertentie op mijn site. En Bol.com herinnert dat jij op die advertentie hebt geklikt. Dus als je niet direct iets bestelt, maar wel binnen vijf dagen, dan krijg ik toch die commissie. Dus mocht je van plan zijn iets te kopen bij Bol.com, klik dan even via een van mijn advertenties naar hun website. Dan maak je mij ook blij!

In februari was ik op nog een andere manier bezig met het ontwikkeling. Namelijk door een boek te lezen.
De plakfactor gaat over eigenschappen waarom sommige ideeën bij mensen blijven ‘plakken’ en sommige niet. Erg interessant en eigenlijk ook wel logisch. Een stukje psychologie achter verkopen. In het boek staan veel voorbeelden en het leest daardoor erg lekker weg!