Maandoverzicht augustus 2020: waanzinnig augustus!

Wat een maand! Het voelde een beetje chaotisch, maar ik geloof dat ik het toch allemaal wel onder controle heb. Die uitspraak is typerend voor de maand augustus. Ik was enorm veel op pad, maakte twee persreizen en deed een intensief wandelweekend. En ik richtte ‘even’ een nieuw bedrijf op. Tussendoor bleef ik druk met het reguliere schrijfwerk. Duidelijk communiceren, dat was het devies in de maand augustus. Hopelijk past alles wat ik je wil vertellen in dit maandoverzicht van augustus.

Eigen blogs

Het zal je niet verbazen dat ik totaal niet ben toegekomen aan het schrijven van blogs voor mijn eigen websites. Op J Loves to Write bleef het daarom stil… ja, ik weet het, het is een slecht voorbeeld dat ik geef!

Op J Loves to Travel verscheen slechts een verhaal dat onlangs ook in de lokale krant VIA Limburg heeft gestaan: Heerlijk wandelen door de natuur in Rivierpark Maasvallei. Ondertussen verzamelde ik wel veel materiaal voor nieuwe blogs. Je weet, mijn hersenen staan nooit stil. En zeker in zo’n drukke, actieve maand, stroomt het van de ideeën. To be continued…

Ondertussen kun je op Mijn blog de artikelen lezen die ik al eerder schreef.

Last minute persreizen

De maand augustus begon met een persreis naar de Ardennen in België. Daar wandelde ik drie etappes van de wandelroute Transardennaise. Echt genieten van de prachtige natuur. Het was dertig graden buiten, maar doordat de route veel door het bos loopt,, was het qua warmte net te doen. Ik ben zo enthousiast dat ik de resterende vier etappes van de Transardennaise zeker ook nog wil wandelen! Ook maakte ik tijdens deze reis weer een aantal wandelvlogs. Heb je die gemist, kijk dan zeker even op het YouTube-kanaal van J Loves to Travel.

Eveneens in de maand augustus ging ik op fietspersreis naar het Teutoburgerwoud in Duitsland. Dit keer zat het weer minder mee en trotseerden we storm om een mooie reportage te kunnen maken. Ondanks de regen en de wind genoten we van deze mooie fietsreis door de natuur en schattige stadjes. Deze trip maakte ik met Kim van Kim Around the World en zij schreef al een artikel over haar eerste persreis ooit. Zoals je kunt lezen, hebben we grote lol gehad samen!

Wandelen en kamperen

Ook nog in de maand augustus ging ik met vriendin Sanne op pad in de Eifel. We wandelden twee etappes van de Eifelsteig in Duitsland. Een bijzondere ervaring want ik liep voor het eerst met bepakking omdat we hebben overnacht op een camping! Met veel geluk hebben we nauwelijks regen gehad, want ik had niet met Sanne en een berg natte kleren in dat tentje gepropt willen zitten! De eerste wandeldag ging erg voorspoedig en was ook een prachtige route door de natuur. De tweede wandeldag was heel zwaar met veel steile stukken omhoog en omlaag. Met een rugzak van 15 kilo was dat wel even doorbijten. Maar het was de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar!

De geboorte van Vita Walking

Al langer wilde ik wat meer gaan doen met het wandelen. Ik krijg altijd zoveel reacties van mensen die wel eens mee wilden wandelen. Tijdens een avondje kletsen met mijn hardlooptrainer Peter Franssen ontstond het idee van Vita Walking. We organiseren dus wandelingen en wandelreizen waar gezelligheid voorop staat. Denk hierbij aan een wandeling met een bezoekje aan een leuke bezienswaardigheid. En altijd doen we samen een drankje na afloop. Een soort all-inclusive wandelingen. Want als we een hele dag op pad gaan, zorgen wij bijvoorbeeld ook voor de lunch. Super leuk! Wanneer ik dit typ, is de eerste wandeling (morgen) al uitverkocht. Een betere start had ik me niet kunnen wensen!

Dat een nieuw bedrijf oprichten geen kattenpis is, daar kwam ik snel achter. Het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst, onze algemene voorwaarden, het openen van een bankrekening en ga zo maar door. Dan ben je dus nog niet met het bedenken van leuke trips of het wandelen zelf bezig! Ondertussen volgden Peter en ik een cursus tot wandelbegeleider bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland en hebben we beiden het diploma behaald. Inmiddels zijn we druk met het vullen van de Vita Walking-agenda. Alles op zijn tijd!

Heb jij zin om een keer met ons op pad te gaan? Deze wandelingen staan al gepland.

Plannen voor september

Eigenlijk staat de maand september al helemaal vol gepland. Ik besef dat het een voorrecht is om dat te kunnen zeggen! Alleen vandaag al, heb ik drie nieuwe schrijfopdrachten binnen gekregen. Wat ik vorige maand heb ervaren: het is zaak om strak te plannen en duidelijk te communiceren.

Ook mag ik weer op persreis. Dit keer ga ik naar Denemarken om het Gendarmenpad te wandelen. Bij Vita Walking staan er twee wandelingen op de planning. Zoals gezegd, de eerste wandeling is uitverkocht. Je kunt je nog inschrijven voor de wandeling op zaterdag 26 september: Het water van Heel. Een wandeling die geheel in het teken van water staat in Midden-Limburg!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen