Maandoverzicht april 2020: de schouders eronder!

Waar ik in maart nog moest wennen aan de nieuwe situatie en totaal niet wist wat er op me af kwam, stond april in het teken van produceren. Ik ben inmiddels goed hersteld en was gemotiveerd om de schouders eronder te zetten. Ondanks een aantal geannuleerde opdrachten bleek de maand april een berg werk voor mij in petto te hebben!

Masterclass Leren bloggen voor ondernemers

Ik moet jullie iets bekennen! Toen ik begin april reclame maakte voor de masterclass was deze nog helemaal niet klaar… Het raamwerk stond wel volledig, maar ik had nog geen compleet product. Ik had het e-book en werkboek van stap 1 (van de 3) klaar en heb toen alles online gegooid. Eerder dit jaar had ik namelijk al vaker wat verteld over die masterclass, maar niemand hapte. Geen vragen en al helemaal geen bestellingen. Dus ik dacht: “Waarom werk steken in iets, waar wellicht geen interesse voor is.”

Uhm… ja, ik maak wel eens vaker inschattingsfoutjes. Zo ook nu. Zodra ik de masterclass te downloaden had gezet, kreeg ik de eerste aanmeldingen binnen! En deze deelnemers gingen direct volle kracht aan de slag. Paniek! Want ik had van stap 2 en 3 nog niets klaar. Als een gek ging ik aan de slag met het samenstellen van de e-books en werkboeken van de rest van de masterclass. Gelukkig kon ik wat zaken in mijn agenda schuiven en ik kan inmiddels weer rustig ademhalen als ik aan de masterclass denk.

Eigen blogs

Ok… ik beloofde in het vorige maandoverzicht dat ik mijn tekort aan eigen blogs voor mijn eigen websites goed zou maken. Dat heb ik slechts gedeeltelijk gedaan.

Op J Loves to Write verschenen drie blogs:

En op J Loves to Travel verschenen er twee blogs:

Achter de schermen ben ik wel druk geweest om foutjes uit mijn website te halen en de layout van oudere blogs aan te passen.

Druk, druk, druk!

Een andere reden dat ik in april de schouders eronder moest zetten, is omdat ik een aantal nieuwe opdrachtgevers binnen haalde. Zo blogde ik voor het eerst voor een blogbedrijf dat met freelancers werkt. Erg leuk want het thema van deze eerste blog had met reizen te maken! Ook startte ik de werkzaamheden als VA voor een coach. Ik werk als vaste VA al jaren voor een coach. Ik wilde dit in principe niet uitbreiden, maar als de juiste coach voorbij zou komen met wie ik een klik zou ervaren… dan was er nog wel ruimte. En dat gebeurde!

En ik kreeg een grote opdracht van een bestaande opdrachtgever. Normaal schrijf ik zakelijke blogs voor dit bedrijf, maar ik mocht daarnaast ook een groot rapport redigeren en uitwerken. Oh ja, voor de VIA Limburg schreef ik maar liefst drie grote artikelen. Die zal ik de komende tijd ook op J Loves to Travel delen. En ik ging voor Wandelmagazine op pad in de eigen regio. Aangezien we momenteel niet op persreis kunnen, maken we reportages over wandelingen in eigen land. Een van mijn favorieten is de Molenplas bij Stevensweert, hier in Midden-Limburg. Die reportage lees je in een van de komende edities van Wandelmagazine. En dan heb ik nog niet eens over alle structurele opdrachten die gewoon doorliepen. Flink bikkelen was het, maar ik vind dat heerlijk!

Plannen voor mei

Deze maand heb ik wederom genoeg te doen. De lopende opdrachten en mijn eigen blogs natuurlijk. Daarnaast heb ik ook wat bijzondere dingen op de planning. Zo vervang ik de ‘Checklist voor de perfect blog’ met het e-book ‘In drie stappen naar jouw zakelijke blog’. De checklist bevat goede punten maar deze kunnen als losse flodders aanvoelen. Ik heb gemerkt dat er meer behoefte is aan structuur. Daarom heb ik een nieuw e-book opgesteld waar met drie stappen die ik altijd gebruik bij het opstellen van een blog.

En een ander bijzonder ding is dat ik te gast ben bij een podcast waar ik vertel over zakelijk bloggen. Iets dat ik vorige maand op mijn wishlist had gezet en waarvan ik enorm blij ben dat dit zo snel al gebeurt!

Twee keer per maand verstuur ik handige blogtips per mail. Tip van flip: in de volgende mail staat een kortingscode waarmee je 10 euro korting krijgt op de Masterclass Leren bloggen voor ondernemers.

[mc4wp_form id="197"]
In drie stappen naar jouw zakelijke blog
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen