Het verhaal van J Loves to Write

Je kunt natuurlijk de ‘over mij‘ pagina lezen op mijn website. Dan kom je vooral te weten wat ik allemaal doe en hoe dat in grote lijnen ontstaan is. Tijdens een  challenge op Instagram werd ik uitgedaagd om mijn verhaal te vertellen. En dat gaat een stukje dieper dan de informatie die op de ‘over mij’ pagina staat. Dit is het verhaal van J Loves to Write.

(de foto boven dit artikel is gemaakt door Sabrina Gaudio)

Mijn drive om te gaan ondernemen

Toen ik nog in loondienst werkte, was al duidelijk dat ik niet op mijn plek zat. Mijn coach en teamleider zeiden al: jij bent oncoachbaar en doet toch wat jij denkt dat goed is. Toen 4,5 jaar geleden mijn vader op 59-jarige leeftijd onverwacht overleed aan kanker, werd mij alles duidelijk. Je leeft maar een keer en dan moet je doen waar jij gelukkig van wordt. Voor mij betekende dat ik niet meer in loondienst wilde werken om zo volledige vrijheid te krijgen in wat ik doe en hoe ik het aanpak.

De dood van mijn vader gaf me dit inzicht. En hij gaf me nog meer! Want hij zag geen enkel doel als onmogelijk. Als je iets graag wilt, dan is er een weg naartoe. Misschien moet je vervelende keuzes maken en keihard werken. Maar er is altijd een weg.
Als ik het even niet zie zitten of ergens tegenop kijk, denk ik vaak aan mijn vaders denkwijze.
Kortom, mijn drive om te ondernemen is mijn drang naar vrijheid gecombineerd met de lessen van mijn vader.

Lau van Bilsen

Ik startte J Loves to Write omdat…

Is het heel vreemd als ik niet zo goed weet wat ik op die puntjes moet invullen? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik werkte namelijk in loondienst en volgde daarnaast een cursus Reisjournalistiek en bouwde aan mijn eigen reisblog J Loves to Travel. Ik wilde ontzettend graag meer met de reisjournalistiek gaan doen, maar leerde in de cursus al dat de meeste reisjournalisten andere bronnen van inkomsten erbij hebben. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

In loondienst deed ik al enorm veel schrijfwerk. Zo werkte ik voor verschillende platenmaatschappijen en schreef persberichten over nieuwe singles en albums en biografieën van bands. En ik werkte voor een aantal coaches, stelde offertes, trainingsvoorstellen, readers, mails en nog veel meer soorten tekst op. En dat werk beviel me prima!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zag mezelf altijd al als zelfstandige, was enorm nieuwsgierig hoe het leven van een ondernemer zou voelen. Alle keuzes zelf maken en geen zekerheden meer. En ik kan nu zeggen: dat bevalt prima. Keuzes maken blijft moeilijk en sommige onzekerheden ook, maar dat weegt niet op tegen alle voordelen!⠀
En zo is J Loves to Write geboren.

Met J Loves to Write help ik…

… ondernemers met het opstellen van teksten. Voor efficiënte, zakelijke teksten moet je bij mij zijn. Bloggen is mijn specialiteit. In een blog heb je de ruimte om je verhaal te vertellen. En veel ondernemers delen hun verhaal nog veel te weinig!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ieder zo zijn vakgebied. Jij weet het beste wat je wilt vertellen. Ik help je met het overbrengen van die boodschap. En natuurlijk doe ik dat op een functionele manier, maar het liefst mag dat ook op een leuke manier!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als reisjournalist praat ik vaak over het krijgen van een kriebel in je buik. Jij krijgt vast en zeker ook een kriebel in je buik van jouw werk. En als tekstschrijver is het aan mij de taak om die kriebel omgezet te krijgen in tekst. Nog beter is als de lezer die kriebel dan ook een beetje voelt!

Selfie in de woestijn

Drie leuke weetjes over mij…

1. Ik ben dol op soep! 🍜
Het maakt echt niet uit welke soep het is. Zo maak ik regelmatig maaltijdsoep en eet ik lichtere soepjes voor lunch. Mijn favoriete soep is zondagse soep van mijn oma. Dat is een soort groentebouillon. Ik heb al vaak geprobeerd deze soep na te maken, maar het is me nog nooit gelukt!

2. Ik ben eigenaresse van de leukste online boekenwinkel van Limburg! 📕
Op J Loves Books verkoop ik boeken en e-books met een link met Limburg. Ik lees enorm graag en heb een grote boekenkast in onze woonkamer staan. Daarnaast heb ik stapels boeken van mijn vader. Al snel ontstond een handeltje in boeken en vanaf dit nieuwe jaar ben ik druk met het uitbreiden van mijn mooie webshop.

3. Ik ben reisjournalist 🗺
Op J Loves to Travel vind je al mijn reisfoto’s. Het afgelopen jaar was ik in totaal bijna een derde van het jaar op reis. Ik schrijf veel over wandelen en outdoor. Op de foto ben ik in de Wadi Rum Desert in Jordanië. Afgelopen december maakte ik namelijk een prachtige reis door het Midden Oosten.

Judith in de Wadi Rum Desert