vakantieparken

Regelmatig schrijf ik blogs en teksten voor andere bedrijven en ondernemers. Sterker nog, dat is wat ik het meeste doe. In veel gevallen zijn dit ghostblogs. Dat betekent dat mijn naam niet onder het artikel komt te staan. En de blog vanuit het bedrijf wordt gepubliceerd. Zo is ook het geval bij de blogs die ik schreef voor Bungalowparkoverzicht.nl. Het leuke is, dat ik deze blogs met jou mag delen. Enerzijds vind ik het leuk om jou te laten zien wat ik doe. Anderzijds is dit een interessant onderwerp waar ik graag meer over deel. Bloggen over de wereld van het vakantiepark. In twee artikelen is er enerzijds aandacht voor de trends in de wereld van het vakantiepark en anderzijds aandacht voor wat er allemaal bij komt kijken bij het kopen van een vakantiehuisje in Nederland.

Wordt 2021 het jaar van de vakantieparken?

In de blog Wordt 2021 het jaar van de vakantieparken? gaat het over de invloed van corona op de Nederlandse vakantieparken. Alhoewel veel vakantieparken kopten dat ze (bijna) volgeboekt waren in de voorjaarsvakantie van 2021, is het te kort door de bocht om te zeggen dat corona alleen maar goed is geweest voor de vakantieparken. Zo is er een enorme daling van buitenlandse bezoekers te zien en zijn er grote regionale verschillen, om maar eens wat te noemen.
Wist je trouwens dat Nederland meer dan 350 vakantieparken telt? En dan heb ik het niet over campings met een paar huizen. Dan heb ik het over parken met een focus op vakantiehuisjes. Persoonlijk vind ik dat een enorm aantal voor ons kleine landje.
Daarnaast belicht dit artikel de trends in vakantieland. Denk daarbij aan duurzaamheid en kleinschaligheid. En natuurlijk is er aandacht voor het tiny house. Een concept dat je op steeds meer vakantieparken terug ziet.
Als laatste belicht de blog een aantal algemene trends op het gebied van investeren in een vakantiehuisje. De vraag naar de koop van vakantiehuisjes lijkt groter dan ooit. Waar dit door veroorzaakt wordt, lees je in de blog Wordt 2021 het jaar van de vakantieparken?

Een vakantiehuisje kopen: dit moet je weten!

In de blog Een vakantiehuisje kopen: dit moet je weten! zegt de titel eigenlijk al genoeg. Overweeg jij om een vakantiehuisje te kopen, dan moet je deze blog zeker eerst even lezen. Het artikel start met een algemeen overzicht van de markt van vakantiehuisjes. Dus dit gaat over ontwikkelingen wat betreft regio’s, prijs en type woningen. Waar is vraag naar en wat is het aanbod? Er zijn echt enorme regionale verschillen.  Dan volgen er tips over de keuze van de locatie en over de financiële aanpak. Want het is niet zo simpel als ‘ik koop een vakantiehuisje en ga dat verhuren’. Zeker als dat huisje op een recreatiepark ligt, zijn er nogal wat regels en zaken waar je rekening mee moet houden. Het artikel eindigt met een handige checklist. Vragen die jij je zeker moet stellen en ook zaken waar je over na moet denken of uit moet zoeken. Zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan! Je leest het allemaal in Een vakantiehuisje kopen: dit moet je weten!.

Meer over bloggen over de wereld van het vakantiepark

Wil je meer weten over de wereld van het vakantiepark, dan kun je zeker terecht op de website van bungalowparkoverzicht.nl.
De komende tijd zal ik wat meer blogs delen die ik voor anderen schrijf. Zodat jij kunt zien wat ik allemaal doe. En zodat ik wat interessante informatie kan delen. Heb jij een idee voor een blog over de wereld van reizen of vrije tijd, maar wil jij deze zelf niet schrijven? Laat het me weten!
Of wil je juist wel aan de slag, maar weet je niet precies hoe? Schrijf je dan in voor de blogtemplate + mini-cursus.
Daarin leer je in drie super simpele stappen hoe je een goede blog schrijft. Voor wie snel aan de slag wil met moeiteloos bloggen!