Bloggen: gratis reclame maken voor jouw dienst of product

Bloggen is een perfect middel om gratis reclame te maken voor jouw dienst of product. Een blog wordt namelijk heel vaak niet als een advertentie ervaren door de lezer. Een blog geeft je de ruimte om breder uitleg te geven over wat je doet en waarom. Dat schept een vertrouwensband met de lezer. Jouw blog is deelbaar op social media, zonder dat mensen dit als reclame ervaren. En het geeft je de mogelijkheid om een stukje waarde, een stuk kennis, al te delen met je lezer. Je laat zien wat je in je macht hebt.

Vertrouwen creëren

Met iedere blog die ik schrijf, vertel ik een beetje over mezelf. Ik ben totaal geen goede verkoper. Ik vind het vreselijk om reclame te maken. Om mezelf naar voren te schuiven. Daarom schrijf ik zo graag blogs. Op die manier laat ik mezelf zien, maar zonder dat het arrogant overkomt. Ik wil mijn diensten niet in je gezicht duwen. Ik heb liever dat je een aantal keren op mijn site komt, steeds wat meer informatie krijgt en uiteindelijk het vertrouwen hebt om mij in te schakelen of zelf aan de slag te gaan met de Masterclass Leren bloggen voor ondernemers.

Als een kip een ei heeft gelegd, mag de hele wereld het weten. Wij hebben twee krielkipjes en die kakelen de hele buurt bij elkaar als ze een ei hebben gelegd. Hun manier om iedereen te vertellen dat ze een nieuw product hebben! Of je het nu wilt weten of niet. Bij mensen is dat soms ook het geval. Als zij een nieuw product hebben, schreeuwen ze het ook van de daken. Met een blog doe je dat een stuk subtieler. En voornamelijk voor de mensen die het juist willen weten. Zo voorkom je irritatie bij mensen die het niet willen weten.

Deelbare content

Door jouw verhaal te delen op social media trek je mensen naar je website, zonder dat het voelt alsof je alleen maar reclame maakt. Je deelt een verhaal en daarmee komen mensen vanzelf in aanraking met jouw product of dienst. Je hoeft dus geen advertenties te kopen, maar maakt gratis reclame door je verhaal te delen op social media. Het is dan wel belangrijk dat je content maakt die makkelijk deelbaar is. Hoe minder het voelt als reclame, hoe sneller mensen zullen liken, klikken, delen en reageren.

Waarde geven

Bij het schrijven van teksten, of dit nu blogs zijn of andere teksten, komt altijd een stukje psychologie kijken. Zeker als het om gratis reclame gaat. Geef jij waarde omdat je een stukje van jouw kennis gratis deelt. Dan krijgt de lezer een gevoel van wederkerigheid. Omdat jij de lezer wat geeft, wil de lezer (vaak in het onderbewuste) iets terug geven. Het geven van waarde in je blogs is dus helemaal niet zonde. Het is wederom een verkapte vorm van reclame maken. Enerzijds laat je zien wat je in huis hebt en anderzijds veroorzaak je een gevoel van wederkerigheid. Waardoor de kans dat de lezer ook daadwerkelijk klant wordt, een stukje groter wordt. Het is hier wel van belang dat je echt waarde geeft. De lezer moet er wel echt iets aan hebben. De inhoud van je blog is het allerbelangrijkste van allemaal!

Je ziet het, bloggen is een mooie manier om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Mocht je het nu moeilijk vinden om te starten met bloggen. Download dan het gratis e-book Bloggen = leuk! In dit e-book geef ik je een gestructureerde basis voor het schrijven van blogs zodat jij aan de slag kan jouw eigen blogplan!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen