Judith van Bilsen

Wellicht is het je al opgevallen. Dat ik in 2021 verdacht weinig heb geblogd. Ik schaam me diep… want ik vertel elke ondernemer hoe belangrijk het is om te bloggen. En dat dit helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Terwijl er bij de blogger zelf (bij mij dus) een radiostilte heerst. Zelfs het laatste maandoverzicht is van augustus 2020. Op moment van schrijven is dat bijna 8 maanden geleden… Maar ik ben terug! In deze blog geef ik je een update en een toelichting. Want dat er op mijn website geen blogs verschenen, wil niet zeggen dat ik niet geblogd heb. Integendeel!

Bloggen schuift naar onderen op de prioriteitenlijst

Het is natuurlijk te dom voor woorden… Dat ik anderen leer hoe ze structureel kunnen bloggen, maar dat zelf dan niet doe. De reden is heel eenvoudig. Werk voor opdrachtgevers gaat altijd voor. En vervolgens gaat alles rondom de storytellingtraining en de grote online training over bloggen voor. En dus bleef er geen tijd meer over om voor mijn eigen site te bloggen. Legitiem argument, denk je nu waarschijnlijk. Maar ja, dat werkt voor andere ondernemers net zo! Hopelijk loop jij ook over van het factureerbaar werk en als dat niet zo is, dan ben je waarschijnlijk druk met het opzetten van je product of diensten. In ieder geval, bloggen schuift vaak naar onderen op de prioriteitenlijst.

Bij de loodgieter thuis lekt het ook!

Mijn VA (virtual assistant) liet mij indirect inzien dat ik weer meer moet gaan bloggen. Nee, ik WIL meer gaan bloggen. Zij reageerde overigens: bij de loodgieter lekt het thuis ook! En vervolgens vroeg ze me of ik wel een blogplan heb. Ja, natuurlijk heb ik een blogplan liggen. Zodra ik een ingeving krijg voor een onderwerp voor een blog, dan noteer ik dat. Daarnaast weet ik wat ik volgende maand van plan ben, dus is het niet zo moeilijk om daar twee passende blogs bij te schrijven. Sorry, ik ben nu wat wazig, maar ik word volgende maand 40… En dat gaan we vieren met een feestmaand met leuke aanbiedingen.

In ieder geval. Ik besloot direct actie te ondernemen en mijn blogplan erbij te pakken. Toen kreeg ik het idee voor deze blog. Omdat ik vind dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. En dat ook ik het bloggen wel eens laat verwateren. We zijn allemaal mensen…

Daarnaast wil ik laten zien hoe makkelijk is om het bloggen weer op te pakken. En dat je daar dus niet uren tijd voor vrij hoeft te maken. Zeker wanneer je al een blogplan hebt liggen of in ieder geval al een lijstje met onderwerpen voor blogs.

Even tussendoor bloggen

Ik ondernam dus direct actie door deze blog te schrijven. Dat doe ik altijd in drie korte stappen. Zo voelt het ook niet alsof het enorm veel tijd kost. Vanochtend bepaalde ik het doel, de doelgroep en de boodschap van deze blog. En ik dacht alvast na over een titel. Ik vul altijd al een titel in en deze kan ik altijd nog wijzigen. Vervolgens schoof ik alles weer opzij. Kwestie van 10 minuutjes werk dus. Inmiddels heb ik wat teksten voor opdrachtgevers geschreven en geluncht. Ik had 30 minuutjes over tussen twee taken. Dus ik besloot (14 minuten geleden, om precies te zijn) om deze blog te schrijven. Je kunt ervoor kiezen om eerst per alinea het onderwerp te bepalen en zo een structuur op te zetten. Persoonlijk schrijf ik zoveel, dat ik die structuur vaak al in mijn hoofd heb en die niet meer letterlijk op papier zet. Dus ik begon gewoon met schrijven. Ik kijk niet naar tikfouten of hoe zinnen lopen. Ik gooi alles wat ik wil delen eruit!

Dit kost me hooguit 30 minuten. En datzelfde geldt voor jou! Want iedereen kan op papier zetten wat in hem of haar opkomt. Zonder er al te diep over na te denken. Daar komt die uitspraak van mij vandaan: een blog poep ik zo uit. En als ik dat gedaan heb, dan sluit ik deze blog af en ga ik weer verder met ander werk. Morgen of overmorgen, als ik 15 minuutjes beschikbaar heb, lees ik de blog hardop voor. Dan kijk ik of het lekker loopt en haal alle tikfoutjes eruit. Mocht de blog niet helemaal lekker lopen, dan is dit het moment. Vaak is het een kwestie van schuiven met alinea’s of wat kleine aanpassingen. Controleer ook of de boodschap die je vooraf bepaald hebt, duidelijk overkomt. En als laatste kijk je naar zoekwoorden en vindbaarheid oftewel SEO. Ook dit is vaak kwestie van een paar zinnen aanpassen en wat woorden toevoegen of verwijderen.

De radiostilte is over!

Deze blogger heeft dus geen radiostilte meer! Want in een klein uurtje is deze blog ontstaan. Dit wat jij nu leest. En het grappige is… nu ik ervaar hoe makkelijk dit liep, wil ik direct aan de slag met de andere blogs op mijn planning. Wil jij je het zelf makkelijker maken? Plan dan eerst 10 minuutjes om een onderwerp te bepalen en je doel, doelgroep en boodschap te noteren. Is dat gelukt? Neem dan de volgende stap en blokkeer 30 minuutjes in je agenda om de blog te schrijven. Is dat ook gelukt? Laat alles een nachtje liggen en plan dan weer 15 minuutjes om je blog fijn te slijpen. Hoe vol je agenda ook is. Dit is minutenwerk! Dat kan jij ook!

Wil je meer weten over hoe je bijvoorbeeld de boodschap bepaalt van je blog. En nog tig andere onderwerpen die ervoor zorgen dat jij kneitergoede blogs gaat schrijven? Alle tips die ik je kan geven op het gebied van bloggen heb ik verzameld in de online training Bloggen voor ondernemers.

In 10 hoofdstukken leer jij tot in detail alles over bloggen. Je krijgt er een BONUS bij waarin ik je leer hoe je je blog als leadgenerator inzet. En je krijgt toegang tot de korte online training Storytelling: de kracht van het verhaal.

Meer informatie over de online training Bloggen voor ondernemers